marijkeenad.punt.nl
Rustige najaarsdagen 15 oktober 2017

Op 2 oktober kwamen mijn dochter en kleinzoon voor 9 dagen naar Nagypall. Het was een heerlijke tijd. Veel herinneringen opgehaald aan Ad en veel leuke dingen gedaan. Kleinzoon Almir maakte goed gebruik van het bubbelbad, we gingen een paar keer uit eten, maar kookten ook samen. Ik kan er weer een hele tijd tegen!

In het tuincentrum van Mohacs hebben we samen een paar klimplanten gehaald, kamperfoelie en clematis, en die hebben we samen geplant bij de oude hondenkennel.Het is de bedoeling dat ze helemaal over de houten pergola gaan groeien, maar dat is hier altijd afwachten.Soms gaat het goed en soms niet. De kiwi die ik eerder had geplant, is ondanks mijn goede zorgen doodgegaan.

Gisteren nog even teruggereden naar het tuincentrum (30 km, maar een mooie rit door slaperige dorpjes), om een vogelhuisje te kopen (de standaard had ik nog). Ik heb het zó neergezet dat ik van de winter de vogeltjes kan zien eten. Mijn kippen zijn (op één kip na) een maand geleden door vossen geroofd en ook het krielhaantje heeft het leven gelaten toen de grasmaaiers per ongeluk de poort open lieten staan en onze honden naar de grote tuin konden sprinten. Ze hebben het diertje waarschijnlijk doodgeschud of het is aan stress gestorven. Hij had geen verwondingen. Op de markt in Pécs heb ik toen drie brahmakippen en een nieuwe haan gekocht. De kipjes zijn nu acht weken oud en groeien als kool. De haan heet Adriaan en is een aparte. Hij heeft een kale nek. Eerst dacht ik dat collegahanen zijn nek hadden kaalgeplukt, maar het is waarschijnlijk de soort (die turken heet). Mooi is hij dus niet, maar onwaarschijnlijk lief voor de kipjes. Hij zorgt als een vader voor ze. Waar de kipjes zijn, daar is Adriaan.

Het is met ruim 20 graden al een week prachtig najaarsweer (ouwewijvenzomer noemen ze dat hier) en dat blijft ook nog een tijdje zo. Overdag lees ik veel: ik heb van stiefdochter Claire megaveel Libelles toegestuurd gekregen, of ik kijk iets op "uitzending gemist" of ik speel een spelletje Wordfeud. Dat is een potje scrabble dat je via internet met anderen kunt spelen. Mijn zus en mijn zwager, maar vooral ook dochter Karin, zijn er  steengoed in, dus ik verlies (nog) altijd. Maar het houdt de grijze cellen soepel. En er is natuurlijk de dagelijkse zorg voor de dieren. Ik heb ook weer parkietjes. Dat vind ik gezellig. 's avonds zet ik ze binnen en overdag staan ze in de serre met de deur open. 's Avonds luister ik sinds kort naar muziek die ik gedownload heb van youtube.Ik heb twee kleine luidsprekerboxjes gekocht die ik heb aangesloten op de laptop en ik ben best tevreden met de geluidskwaliteit. Ik luister vooral naar Franse chansons, Spaanstalige muziek maar ook naar klassiek. Mozart en Vivaldi zijn mijn favorieten.

Inmiddels heb ik ook winterbanden besteld. Allemachtig wat zijn die dingen duur! Ben ruim 400 euro kwijt. En dat was dan nog een prijs in de middencategorie! Dat komt omdat de banden van de auto zo breed zijn.

Na Ad's overlijden heb ik een paar abonnementen opgezegd, en ik ga me nu beraden op een nieuw abonnement. Ik ben er nog niet uit.

Half november krijg ik nog bezoek van onze beste vrienden uit Veldhoven en daar verheug ik me nu al op. Nog een maandje wachten dus.

Reacties

Marti op 17-10-2017 12:25

Ik vind het goed van je dat je je leven weer oppakt. Want het leven gaat door, maar het zal niet altijd gemakkelijk zijn... Fijn dat je weer kunt genieten van de bloemetjes en de diertjes 😘😘

Willie op 16-10-2017 17:12

Fijn dat het goed met je gaat.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl