marijkeenad.punt.nl
14 mei wat een mooie dag.....

Ik zit op ons eerste terrasje en  ademde zoete geur in van de bloeiende acacias.Half mei is hier alles een explosie van geuren en kleuren. De rozen staan op het punt om uit te komen,de irissen bloeien, de pioenrozen,de hondsrozen, de vlier en de rode kamperfoelie, die ik bij een dode boom heb gezet:alles bloeit uitbundig. Tot mijn geluk is mijn druivenstok niet dood: hij leek de harde winter niet te hebben overleefd, maar vlak voor ons vertrek naar NL zag ik twee voorzichtige groene blaadjes uit de doodgewaande stam komen en nu zijn de blaadjes al niet meer te tellen, al heeft hij duidelijk een knauw gehad.

Ons broedse kippetje gaat haar derde week in.Ze zit op één ei, ocherm,en ik weet niet eens of het ei is bevrucht.Ze wilde een hele tijd niet eten maar vandaag kon ik haar wat stukjes brood en appel voeren, terwijl haar zussen afgunstig toekeken, maar die krijgen echt genoeg. Omdat het prachtig weer is ( nu laat in de middag nog 25 graden en 's nachts blijft het ook een graad of twaalf) laat ik het kleine kippendeurtje open. De dames kunnen dan zelf beslissen hoe laat ze op stok gaan en hoe laat ze de tuin in willen. Dat laatste is zodra het licht is, dus rond half vijf. Als ik ze een uurtje later ga voeren,komen ze van alle kanten aanrennen....

Ik heb meer eieren dan we op kunnen dus geef ik ook veel weg.Vrienden in de straat, Marika, onze hulp en gisteren ook onze overburen, die we eigenlijk niet goed kennen. Ik had twaalf eieren voor het hek gezet met een briefje erbij. Ik durfde ze niet aan het hek te hangen uit angst dat het alarm af zou gaan...maar vandaag kwam ik de buurman tegen en hij bedankte voor de eieren. Goed terecht gekomen dus.

Vandaag ook de nieuwe tentoonstelling van de Pince Galeria bij ons in de straat gezien en Eddy bedankt voor de rondleiding met een flesje wijn. Het was een indrukwekkende tentoonstelling met veel foto's uit de communistische tijd hier.

Morgen weer naar het ziekenhuis voor een controle.

 

Reacties

linda op 17-05-2017 09:46

Ik heb ook zoveel eieren, maar we eten er zelf altijd best veel en ik gooi er iedere maand 50 in de broedmachine en dan ook nog wat onder de broedse tantes hier. Zooo leuk die kuikentjes. 

Heerlijk he, het voorjaar ;-)

groetjes van linda

Willie op 15-05-2017 17:35

Heerlijk altijd weer om je verhaaltjes te lezen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl