marijkeenad.punt.nl
afwisselend koud en warm: 26 maart 2017

Was het afgelopen week nog ruim 20 graden en konden we ons koesteren in het lentezonnetje: nu moeten we het even met 10 graden minder doen en daarbij ook nog een geniepige koude wind.

Ik had dus alle overwinterende planten al uit het tuinhuis gehaald en buiten op de veranda gezet, maar nu moest ik weer in actie komen. De gentiaan heb ik weer binnengezet, omdat dat de meest kwetsbare plant is. De oleanders staan nog wel buiten maar op een beschutte plek,ingepakt in noppenfolie en de palmen kunnen tegen dit weer, maar staan ook op een beschutte plek. De komende nachten worden ook erg koud en nachtvorst zou me niet verbazen,dus pas vanaf woensdag, als het mooie lenteweer terug is en ook de nachttemperaturen een stuk hoger,kunnen ze weer in het zonnetje.

Gisteren waren we in Móhacs in het tuincentrum. Tuinaarde en rotsplanten gekocht en de rotstuin rondom het tuinhuis verder ingericht. Leuk werk! In het tuincentrum liet ik mijn kar even voor wat het was om het zadenaanbod te bekijken. Toen ik even later weer doorliep,viel me op dat een jong stel me wel heel erg aanstaarde: "ik geloof dat u ons karretje hebt" zei ze, en waarempel, daar liep ik met een kar vol geraniums die ik beslist niet had gekocht!  Met een "neem me niet kwalijk" gaf ik de kar blozend terug aan de eigenaars en zag meteen mijn onbeheerde kar staan. Pijnlijk verstrooidheids momentje...   Met de geraniums die ik zelf wil aanschaffen wacht ik nog een week of twee. Alle geraniums zijn deze winter in de serre doodgevroren. Ik had ze te laat verhuisd naar de slaapkamer.

Twee mereld hebben zich doodgevlogen tegen het glas van de veranda. Terwijl ik er nog wel vogelstickers op geplakt had om dat te voorkomen.... zo jammer....

De oude kersenboom staat al in bloei. De pruimenbomen en de morellen zullen nu wel snel volgen.  Heerlijke tijd van het jaar. Maar vandaag en morgen even een binnendagje, behaaglijk bij de houtkachel.

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl