marijkeenad.punt.nl
Binnenwerk 26 januari 2017

Omdat het al de hele maand koud is en er buiten veel sneeuw ligt, probeer ik het binnen gezelliger te maken. Ondanks dat we,vind ik, al in een heel knus en gezellig huis wonen, zijn er altijd nog dingen die beter of anders kunnen. In september hadden we voor Kaytlin een nieuw kussen gekocht,omdat ze een hernia heeft en veel pijn als ze opstaat.Maar het stikdure kussen viel niet bij haar in de smaak (ze vond de korreltjes inhoud eng), en dus namen we het in oktober mee naar Nederland, waar er nu de hond van dochter Claire gelukkig mee is. Intussen had ik al van alles gefrőbeld om K. toch een lekkere ligplaats te geven,maar het bleef behelpen. Eergisteren zag ik bij de Lidl een groot paars hondenkussen en dat kocht ik. Het kussen was weliswaar groot,maar K.is nog groter, dus offerde ik de laatste wollen deken op en drapeerde die ernaast.En toen was het afwachten...zou ze het nieuwe plekje accepteren of zou ze er naast gaan liggen? Vanaf mijn bed keek ik gespannen toe. Gelukkig. K. drapeerde,na enig argwanend gesnuffel,haar pijnlijke achterhand op het nieuwe kussen en ze heeft er vannacht lekker op geslapen. Opgelost.

Verder drentel ik rond in huis: wat kan er nog anders of beter? Een bankje met door de honden afgeknauwde armleuningen sjouw ik van de slaapkamer naar de gang.Het is zwaar werk, want ik heb de inhoud van het bankje (schoenen en zo) er voor het gemak maar in laten zitten. In de gang staat een grote oude kist ( soort van dekenkist) die ik behandeld heb met lijnolie. Ik vind hem erg mooi geworden en dus zeul ik de kist in de omgekeerde richting van de gang naar de slaapkamer. Mijn rug protesteert, auau,maar als ik iets in mijn kop heb gebeurt het ook. De kist staat op zijn plek : ik leg er een grijs-witte wollen plaid en een stapel kleine kussentjes op (alles jaren geleden voor kleine prijsjes gekocht in de kringloop winkel) en ik vind het resultaat prachtig. Het behandelde hout oogt warm en kleurt heel mooi bij de hardhouten vloer....

Ik ben voorlopig weer tevreden. In de huiskamer heb ik in een donkere hoek electra laten aanleggen en via internet een staande lamp gekocht.

Het was even spannend, want ik had geen ervaring met kopen bij een hongaarse webwinkel,maar het ging probleemloos en de lamp is precies wat ik wilde.

Nog even en ik kan weer buiten aan de slag, maar dan moet eerst de sneeuw weg zijn.

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl